Tableau 10.2 определя новите тенденции в света на бизнес анализите


Едва преди няколко месеца ви разказахме за Tableau 10 и ето че вече сме пред прага на нов ъпдейт – Tableau 10.2. Скоростта, с която разработчиците на Tableau обогатяват продукта си не оставя съмнения защо компанията е сред най-динамично развиващите се в Business Intelligence сектора.

Tableau 10.2 предстои да разкрие пълните си възможности в началото на 2017 г., но новостите, които обещават от екипа на Tableau Inc. са повече от впечатляващи. Както винаги разработките в новата версия са изцяло продиктувани от обратната връзка, получена от потребителите.

Предварителната информация за Tableau 10.2 включва толкова много новости, че за да не ви затрупваме с информация, помолихме нашият експерт по BI системи д-р Валентина Протопопова да избере трите най-впечатляващи функционалности. Ето нейната класация:

Spatial file connector

Добра новина за всички, които често анализират данни въз основа на тяхната география – възникване, географско разпределение, тенденции по региони. Новият Spatial file connector дава възможност лесно да добавяте географски данни към своите анализи, включително и сами да дефинирате зони и територии, извън установените административни единици. Тази нова функционалност ще улесни и значително ще ускори създаването на визуализации и анализи, включващи географска информация и така силно ще разшири кръга от потребители на продукта. Решението за бизнес анализи Tableau вече ще може да се свързва с ESRI shapefiles, както и с .kml, .shp, .tab и .mif файлове. Самата колаборация с ESRI – най-големия инвеститор в разработването, подобряването и увеличаване на геоинформация в световен мащаб е много сериозен напредък в развитието на Tableau.

Tableau_business_intelligence_software_Spatial file connector

Database union & JOIN on Calculations & PDF Connector

Бързината и лекотата, с която потребителите могат да обработват данни, да ги представят в разбираем графичен вид и да ги анализират, си остават водещи за екипа на Business Intelligence софтуера Tableau.

В тази връзка новият ъпдейт допълнително развива познатата вече функционалност Database union, която дава възможност потребителите да свързват таблици с данни само чрез функция drag-and-drop. Новото, с което е допълнена тази функционалност, е възможността сами да пишете формули, указващи кои колони от вашите таблици с данни да бъдат свързвани. И още, Tableau вече ще може да интерпретира и черпи информация директно от pdf файлове чрез новия PDF connector.

Всички тези нови и подобрени функционалности допълнително ще улеснят и ускорят работата на анализаторите, давайки възможност да бъдат свързвани различни по вид източници на данни по начин, по който преди можеха да се свързват само еднотипни източници.

Tableau_business_intelligence_solution_JOIN on Calculations

Python integration

Мисията на Tableau е да осигури лесна и удобна среда за обработка на данни, с която всеки да може да работи с лекота, независимо от своята област или познания за света на анализите. Създаването на визуализации на данни в Tableau не изисква умения по програмиране, но ако имате познания в тази област, то вече можете да ги разгърнете с изцяло новата за Tableau интеграцията с любимия на много аналитици програмен език Python, който позволява извършването на задълбочени бизнес анализи и прогнозиране на потребителското поведение. За още по-голямо улеснение прогнозните модели ще могат да се контролират чрез промяна на параметри директно във вашето таблото за управление.

Tableau_business_intelligence_software_python integration

 

Заинтригувахме ли ви? А искате ли да видите Tableau в действие? Свържете се с нас и заявете демонстрация на възможностите на това съвременно business intelligence решение с вашите данни.

Сподели, ако статията ти е харесала 🙂

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *