3 начина, по които ERP помага на стартиращите компании


В последните години сме свидетели на бум в предприемачеството. Хора с идеи и ентусиазъм създават компании, които при подходящите условия, могат бързо да се развият в печеливш бизнес. Многобройни са примерите на фирми, стартирали с един-двама ентусиасти и разраснали се до бизнеси с десетки, дори стотици служители в рамките на само 1-2 години.

Отмина времето, когато малките или току що стартирали фирми разчитаха на Еxcel таблици и различни безплатни системи, за да управляват бизнеса си. В съвременните динамични условия това води до: Облачните ERP системи подобряват бизнеса на стратиращите компании

  • Разход на много време за изпълнение на рутинни операции
  • Липса на пълен поглед върху състоянието на компанията
  • Ниска скорост на реакция при пазарни заплахи или идентифициране на благоприятни възможности

Това са все неща, които нито една фирма с визия за бъдещето не може да си позволи, ако иска да има добри перспективи за развитие на съвременния бързо променящ се пазар.

Предимствата на облачните ERP  решения, като NAV Cloud от Тим ВИЖЪН България, дават възможност на новосформираните компании да започнат да използват в много кратки срокове пълноценно решение за управление на бизнеса си на съвсем достъпна месечна наемна цена.

 

3 ползи, които ранното въвеждане на ERP ще донесе на вашия стартиращ бизнес:

 

  1. ERP дава цялостен поглед върху компанията ви и помага по-бързо да идентифицирате възможности и заплахи

Системите за управление на бизнеса обобщават информацията, постъпваща по множество вътрешни и външни за компанията ви канали, докато създаде цялостна динамична картина на бизнеса. Когато разполагате с поглед върху всичко, което се случва, е лесно бързо да вземате решения, да правите по-точни прогнози и да се състезавате по-успешно с конкурентите на пазара.

 

  1. ERP оптимизира процесите в компанията ви още от самото начало

Използването на ERP система още при стартирането на бизнеса помага процесите и дейностите в компанията да бъдат структурирани по оптимален начин в съответствие с най-добрите бизнес практики. Това помага за създаване на множество конкурентни предимства още от най-ранния етап и подобрява перспективите за развитие.

За пример: съвременните ERP платформи ви позволяват да автоматизирате до 85% от целия продажбен процес от оферта до плащане като по този начин ускоряват оборота на стоките и събираемостта на вземанията. Същевременно системите интегрират информация за продажбите, финансите и паричните потоци, позволявайки по-бърз и точен отчет на приходите.

ERP системите също така спестяват време и позволяват на служителите ви да са по-ефективни. Това е особено важно за новостартираща компания, в която всеки изпълнява множество функции паралелно.

 

  1. ERP помага на компаниите да стартират с мисъл за бъдещето

Използването на ERP от ден първи означава, че вашата стартираща компания още от самото начало ще започне да се развива с дълбоко вкоренена бизнес култура, избягвайки множество скъпоструващи и времеемки предизвикателства около промени в бизнес процесите, каквито измъчват множество зрели компании, внедряващи ERP.

Освен това облачните ERP системи са лесно скалируеми – те се напасват спрямо нуждите на организацията на която служат и „павират пътя“ за нейния растеж, вместо да слагат бариери пред развитието й. За една стартираща организация е важно да знае, че в подходящия момент ще може да се разшири, без да се налага да инвестира крупни суми в нова ERP система, която да поеме управлението на увеличаващия се обем работа.

 

По материали от: http://www.erpfocus.com

 

Ако планирате да стартирате собствен бизнес или вече реализирате своята бизнес идея, вижте как облачното ERP решение NAV Cloud може да направи бъдещето на компанията ви още по-перспективно. Регистрирайте се сега за безплатен 1-месечен тест на системата >

Сподели, ако статията ти е харесала 🙂

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *