Иновации в последната версия на Dynamics NAV 2016 (Directions EMEA 2015)


Directions EMEA presentation Microsoft Dynamics NAV

Directions EMEA 2015

За поредна година се проведе най-голямото независимо  Microsoft Dynamics NAV събитие –Партньорската конференция Directions EMEA 2015, която се състоя на 5-7 октомври в Майнхайм, Германия. С 30% повече са били посетителите, спрямо 2014-та, доказателство за нарастващата популярност на събитието сред партньорската мрежа на Майкрософт. Статистиките, обявени от организаторите след конференцията, сочат, че в Майнхайм са присъствали общо 1396 посетители, представители на 532 компании от 42 държави от цял свят.

 

 

Слоганът на конференцията беше: Connected InNAVation, който кратко, точно и ясно отразява основната концепция на цялото събитие, а именно представяне на иновациите заложени в последната версия на един от най-разпространените бизнес софтуери в света – Microsoft Dynamics NAV. На 5 октомври 2015г, новата версия на продукта – Microsoft Dynamics NAV 2016, беше официално пусната на пазара.

 

Ако трябва да обобщим  в какво точно се изразяват тези иновации, можем да кажем следното:

 

Последната версия на Microsoft Dynamics NAV 2016 позволяват на всеки един от партньорите да продължи да развива успешно текущата си дейност и освен това да бъде SaaS (Software as a Service)  доставчик със собствените си решения.

 

Никак не е случайно, че всичко се завърта около Облака. Както Gartner (и не само те) „предсказа“ по време на Gartner Symposium/ITxpo 2014 в Орландо, Флорида, в своята класация за предполагаемите 10 водещи технологични тенденции през 2015 – преминаването към Облачните технологии продължават да набира популярност и да привличат все повече собственици на бизнес, независимо колко голям е той.

 

 

GARTNER Тop 10 Тechnology Trends for 2015

GARTNER Тop 10 Тechnology Trends for 2015

 

Като компания, която сама по себе си е пример за определяща световните технологични тенденции, Майкрософт, от своя страна,  неизменно следва тенденциите, които налагат нуждите на съвременния бизнес.

 

В наши дни, бизнесът поставя няколко основни предизвикателства пред системите за управление и те са:

*по-ниски разходите (т.е. по-ниска първоначална инвестиция);

*по-добра скалируемост (т.е. неограничени възможности за управление на ресурсите);

*по-високи нива на защитеност/сигурност на информацията;

*по-добра мобилност (т.е. достъп до системата от всяка една точка на света).

Всички изброени по-горе критерии са всъщност и някой от основните предимствата на Облака. Ето защо, все повече компании, включително представители на малкия и среден бизнес, решават да се обърнат към Oблачните услуги и с тяхна помощ да повишат своята конкурентоспособност и ефективност.

 

Въпреки, че Облакът беше един от съществените аспекти на конференцията, не беше единственият такъв. Всъщност, аджендата беше разделена на четири части:

 

  1. Sessions /Сесии – Това беше основния информационен поток. Някой от темите на сесиите бяха:

      – NAV 2016 – Workflows out of the box;

– Добри практики за работа с MS Dynamics NAV Power BI;

– Подобрения на финансите;

      – MS Dynamics NAV 2016приложения за всички ваши устройства;

– Как да подготвим бизнеса си за преминаване към Облака;

– Лицензи в Облака;

      – NAV справки/отчети – добри практики;

– Как да изградим ефективен маркетинг екип;

– Да станем социални с MS Social Engagement и др.

 

  1. Cloud SureStep /Методология за внедряване в облака – The Cloud SureStep за Dynamics Foundation представляваше работилница, проектирана специално за партньори, които са в най-ранните етап на разработване на бизнес модел, изграден върху повтарящи се решения, и които искат да научат повече за възможностите, предоставени от нарастващото търсенето на Облачни решения.

 

  1. Workshops /Работилници – Както повелява традицията, организаторите се бяха погрижили някой от темите да бъдат поднесени с възможност за практическо тестване на представяните нови функционалности, методи и стратегии, свързани с Dynamics продуктите.

 

  1. Roundtables /Кръгли маси – Основна тема, която беше разглеждана по време на дискусионните маси беше свързана с проекта Microsoft Academy, който вече е действащ.

 

В действителност, новият MS Dynamics NAV, както споделя Wayne Morris /Corporate Vice President at Microsoft/, предлага много добри условия за малкия и среден бизнес:

* По-ниските разходи, необходими за първоначална инвестиция, ЕРП в Облака предоставя възможност на по-малките компании да се съревновават по-ефективно с мега корпорациите, предоставяйки им възможност за оптимизация на процесите и пълна интеграция с Microsoft Azure, Microsoft Dynamics CRM and Office 365.

*Последната версия на бизнес софтуера предлага на всички, чиято работа е свързана с непрекъснато движение, модерни, ускоряващи работата и удобни за използване приложения за всякакъв вид мобилни устройства – телефон, таблет и т.н. и всякакъв вид операционни системи – Android, iOS или Windows.

*NAV 2016 ви дава по-добър поглед върху бизнес процесите и т.нар. „Голяма картинка“ (The Big Picture) на вашия бизнес, чрез предварително вградения Microsoft Power BI инструмент за бизнес анализи и справки, които дават на служителите ви мигновен достъп до ключови показатели за ефективност в интуитивна и защитена среда за работа.

*Чрез MS Dynamics NAV ще се докоснете до неограничените възможности на Облака за пълна интеграция с всякакви други Облачни услуги.

 

С други думи, новата версия на Microsoft Dynamics NAV се внедрява по-бързо и е по-лесна за използване, като по този начин помага на малкия и среден бизнес да следва амбициите си за растеж.

 

Организаторите не губят и минута време, което личи от факта, че подготовката за следващата конференция започва веднага след края на тазгодишното издание. Ако сте пропуснали миналите издания на Directions EMEA може още днес да проучите подробностите за Directions EMEA 2016 Прага (12-14 октомври 2016г.) и догодина да сте част от това невероятно преживяване.

Сподели, ако статията ти е харесала 🙂

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *